Info

Družili ste se sa nama nekada, ili se ipak novi?

Ova priča predstavlja istoriju naše zajednice, od dana nastajanja, pa sve do današnjeg dana. Nadamo se da će vam se priča dopasti. Ukoliko vas još neke stvari budu interesovale vezane za rad zajednice kroz godine, slobodno nam se javite na Facebook stranicu. :)

Priča:


blog

Balkan Extreme zajednica je osnovana 2012 godine od strane tadašnjeg vlasnika Gogija, koji je ujedno bio i scripter/maper ove zajednice. Prvi SA:MP server sa kojim je priča i započeta, bio je DeathMatching (DM) server koji je otvoren 10.05.2012 godine. Nakon nekoliko dana rada DM servera shvatili smo da sa time nećemo uspeti da postignemo tada neke naše ciljeve i odlučili smo se da napravimo RolePlay server.

Prvi RolePlay server nastaje 21.05.2012 godine. Međutim, pošto je mod bio loš, odlučili smo se da uradimo novi. Datuma 08.06.2012 godine, zvanično se otvara Balkan Extreme Roleplay, sa nama dobro poznatim "starim modom", koji uspešno kroji istoriju ove zajednice i zbog toga se taj dan slavi kao rođendan. Stari mod je imao mnogo uspona i padova, postavljanje i obaranje mnogih rekorda, dizanja iz pepela i uzdizanja u visine. Sa ponosom možemo reći da je tadašnji stari mod bio zaslužan za plasiranje na rang listi najboljih balkanskih servera, drugi po redu.

Zbog lošeg moda, Gogi je odlučio da napravi Novi mod. Izrada ovog moda je počela 2014-e godine i trajala je do druge polovine 2015-e godine. Mod je rađen od same 0, dakle nije kopija niti jednog moda. Dan danas, igra za koju znamo, upravo se odigrava na Novom modu, koji se svakodnevno unapređuje. Rekord po broju igrača ove zajednice je 380. Neki će reći da je to malo, ali za nas je ta brojka veoma velika i značajna, te nam daje motivaciju da nastavimo naš rad bolje i jače!

Zbog određenih problema, server je imao i pauzu u radu od godinu dana, kada je bio zatvoren. Server je bio zatvoren od 27.07.2016 – 29.07.2017 zbog raznih problema. Nakon ponovnog otvaranja, veoma brzo smo postavili rekord po broju igrača, a to je 380. Nakon nekoliko meseci rada, tačnije 8.2.2018-e godine, na mesto vlasnika dolazi Juga. Juga je vlasnik i dan danas, svakodnevno se trudi da unapredi našu zajednicu i da nas zabavi na dobro poznat, Extreman način.

Nadamo se da vam se svidela naša mini-istorija. Postanite deo naše zajednice i uverite se zašto smo već sedmu godinu, tu sa vama. :)

IP servera: 37.187.222.168:7777